Сани: Победата ми в Универсиадата бе голям личен успех


Сани: Победата ми в Универсиадата бе голям личен успех
Снимка: БГНЕС

1342 0

"Конкуренцията във финала на Зимната универсиада бе много сериозна, топ 4 от Олимпиадата. За мен беше един личен успех да покажа по-добра скорост, по-прецизно каране и да ги победя", сподели Александра Жекова на пресконференция днес, предаде БГНЕС.

Двамата световни шампиони на България от Универсиадата в Испания и Словакия - Жекова и Владимир Зографски, говориха днес за своя успех. Те споделиха мнението си за изминалия сезон и очакванията за следващия.

"Самото състезание беше много добре организирано, въпреки че имахме изключително тежки метеорологични условия през 5-те състезателни дни. Нямахме възможност за пълноценни тренировки, беше тежко, защото тренировка, квалификация и финали се проведоха в един ден. Все пак времето в този ден бе благосклонно и се получи едно чудесно състезание", каза Жекова.

"Тази година, за съжаление, ние имахме много малко стартове, поради тежки метеорологични условия и проблеми със снега в курортите-домакини. Имахме само 3 старта от Световната купа, два от които се проведоха на едно и също трасе. Наистина тежко трасе, което се променяше многократно в хода на състезателните дни и изключително тежко и финално състезание, където отново имахме много лошо време. Аз не можах да се представя добре, тъй като паднах тежко в квалификациите, получих мозъчно сътресение и трябваше да почивам известно време", коментира тя изминалия сезон.

"Възнамерявам да започна подготовката си за следващия сезон в понеделник, тъй като след последното си състезание имах две седмици, в които трябваше да се възстановя от леката контузия в главата. През този период не съм правила никаква физическа активност, така че се чувствам отпочинала и възнамерявам да започна подготовката си възможно най-скоро. Това, на което аз държа, е да положа максимални усилия в процеса на изграждане, за да мога след това да се справя много по-лесно на снега, когато започна снежните лагери през септември и октомври. Смятам, че отново ще започна подготовката с човека, с който започнах миналото лято – Паскал Дичев и Виктор Жеков", допълни тя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички