Радослав Янков вярва, че има сили да спечели Световната купа


Радослав Янков вярва, че има сили да спечели Световната купа
Снимка: БГНЕС

1008 0

Радвам се, че успехът, който постигнах е оценен по този начин”, това заяви българският сноубордист Радослав Янков, предаде репортер на БГНЕС. Той бе награден с приза за спортист на месец декември в традиционната анкета на Пресклуб България.

В края на 2015 година родният състезател постига впечатляващ успех, печелейки първото място в старта за Европейската купа по паралелен гигантски слалом в Хохфюген (Германия). Победата бе първа при мъжете за български сноубордист от такъв ранг състезание.

„За мен е чест да спечеля тази престижна награда. Надявам се да продължавам с доброто представяне и в най-скоро време отново да бъда номиниран”, продължи Янков.

Сноубордистът коментира и на какво според него се дължат успехите му в последно време. „Имах проблеми с контузия, която успях да преодолея. Това може би бе основното нещо, което ми помогна в последните две години да направя по-голям скок в кариерата. Направихме доста промени по екипировката, това също се отрази. Към това мога да добавя и начинът ни на подготовка и фактът, че вече съм много по-зрял. Дълго време не ни достигаше малко, за да достигнем до финалите или вторите квалификации, но сега вече сме в голямата игра и се надявам да продължим по същия начин”, допълни още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички