Радослав Янков: Оценявам представянето си високо, голяма стъпка за мен


Радослав Янков: Оценявам представянето си високо, голяма стъпка за мен
Снимка: БОК, Йордан Петков

1846 0

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков се завърна от Зимните олимпийски игри в Пекин. Състезателят в паралелния слалом даде оценка на своето представяне. Янков заяви, че резултатът е бил добър за него и той е доволен от завръщането си в Световната купа този сезон.

"Надявам се алпийците ни и биатлонистите да успеят да направят още по-добри класирания. Имат шансовете и наистина вярвам в това. Оценявам си представянето високо. Сравнявам го с това, че миналата година бях доста зле здравословно и това ми връщане в Световната купа просто ме удовлетворява. Резултатът тук беше добър за мен. Може би не е това, което се очаква, но аз съм доволен и знам, че ако всичко върви наред и съм здрав, нещата ще бъдат все по-добре и по-добре.

В първите дни за тренировки беше минус 23-24 градуса, с вятъра се усещаше над минус 30. Тегаво беше за тренировка, но впоследствие започна леко да се стопля и за моя старт беше перфектно време, не е било чак толкова студено.

Надморската височина се усещаше наистина. Но това е олимпиада, всеки трябва да е готов, независимо какви са условията. Ще ми трябва малко време да се отърся от всички емоции. Много и различни бяха - радост, когато успях да вляза във финалите, защото това беше голяма стъпка за мен.

После това отпадане донякъде ме разочарова, защото човешката природа е такава, че ценим всичко, което ни се случва, но когато си близко до нещо, те е яд, когато не успееш", каза той.

Какъв рекорд подобри Радослав Янков в Пекин, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички