Олимпийски шампион в ските впечатлен от Банско


Олимпийски шампион в ските впечатлен от Банско
Снимка: БГНЕС

815 0

Двукратният олимпийски шампион в ските Маркус Васмайер пристигна вчера по обяд в България, за да открие ски сезона на Банско. Най-чаканото събитие от любителите на зимните спортове започва днес още в 10.00 ч. на пистата Бъндеришка поляна, където легендарният германец ще поведе свой отбор от жадни за скоростно спускане скиори.

Неговите съотборници, записали се в състезанието, ще се изправят срещу двата тима на „местните" ветерани Марк Жирардели и Петър Попангелов. Интересът за участие в състезанието бе огромен и местата се запълниха само за 24 часа.

Васмайер вече има впечатления от Банско и призна, че е очарован от всичко. Банско бе отличен за трета поредна година за зимен курорт №1 в България, информира "7 дни спорт".

- Щастлив съм, че съм тук. Не ми е за първи път, защото съм коментирал стартовете от Световната купа в Банско за немската телевизия и вече съм идвал два пъти. Не знам много за България, защото само пътувам директно от София за Банско. Сигурен съм, че има много какво да се види. Банско е страхотно място, със страхотни хора. Има много скиори и това ми харесва, защото ските са моят живот - коментира Васмайер на летище София.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички