Куп български легенди и шампиони скочиха на псевдо-еколозите


Куп български легенди и шампиони скочиха на псевдо-еколозите

1111 0

Олимпийски и световни шампиони, както и единственият носител на Световната купа в зимните спортове Радослав Янков, се подписаха под отворено писмо до премиера Бойко Борисов и членовете на неговия кабинет в подкрепа на развитието на българския спорт и зимен туризъм. Обръщението, зад което застанаха 27 големи спортисти и треньори бе заведено в понеделник сутрин в деловодството на Министерския съвет. Сред подписалите го са Стефка Костадинова, Боян Радев, Петър Попангелов, Екатерина Дафовска, Любо Ганев, Димо Тонев, Илияна Раева, Наско Сираков, Мария Гроздева, Весела Лечева, Александра Жекова, Станка Златева и други.

Желанието на известните български спортисти е да бъде спряна войната на шепа "псевдо-еколози" срещу българския спорт и зимен туризъм. Тази война нанася не само огромни щети върху обществото и икономиката, но и прераства в международен позор за България, се посочва в писмото.

„Когато държавата ни прахосва 250 милиона лева по безсмислени екологични проекти, тя не губи просто 250 милиона лева. Тя губи милиарди, защото захранваните с тези пари шепа псевдо-еколози блокират развитието на целия зимен спорт, туризъм и индустрия“, се казва още в него. „Как може пет псевдо-еколози да държат десет правителства, стотици кметове и цял народ за заложници? Как може за българския ски спорт да се отделят по-малко пари, отколкото за развъждане на лалугери и броене на гъски?“, питат спортните легенди. И изразяват възмущението си как може "екологична" организация с четири члена да спира проекти за милиарди в спорта, туризма, промишлеността и транспорта.

По думите на подписалите апела това, което правят псевдо еколозите в момента цирк, рекет и държавно-финансиран лобизъм срещу самата държава.

Междувременно в екоминистерството продължава дебатът за бъдещето на концесията на ски зона „Банско”. Освен министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, на нея присъстват икономическия министър Божидар Лукарски, туристическият – Николина Ангелкова и спортният – Красен Кралев, както и кметът на Банско Георги Икономов. Ивелина Василева подчерта, че изричната воля на правителството и указанията на премиера са да се проведе дебат, с цел постигане на консенсус по спорните въпроси за ски зоната в Банско. Стига вече спорове и емоции - време е за решения, призова тя.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички