Бойкот в Пекин: Водеща нация отказва да присъства на откриването на Олимпийските игри


Бойкот в Пекин: Водеща нация отказва да присъства на откриването на Олимпийските игри
Снимка: Getty Images

1685 0

Втората по население държава в света Индия бойкотира откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин и няма да присъства на церемонията. Причината за това е едно от имената, които ще участват в щафетата с олимпийския огън.

Откриването на Олимпиадата в Пекин е днес от 14 часа българско време, но на нея няма да присъстват индийските спортисти. Според министерството на външните работи на Индия, Пекин се опитва да политизира спортното събитие.

ПЪЛНА ПРОГРАМА НА БЪЛГАРИТЕ В ПЕКИН!

Бойкотът идва след публикация на официоза на китайското правителство в. "Глобал Таймс", в която става ясно, че факелът с олимпийския огън ще бъде носен от военен командир. Това не се е харесало в Делхи, които са информирали състезателите, че няма да посетят откриването.

„Много е жалко, че китайската страна реши да политизира такова събитие като откриването на олимпийските игри“, каза говорителят на индийското министерство на външните работи Ариндам Багчи.

На откриването обаче няма да присъстват и още куп олимпийци. Причината - екстремно ниските температури и засилените здравни мерки в Пекин (подробности четете в линка).

Избухна скандал с корумпиран съдия на Олимпиадата в Пекин!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички