Банско отново ще бъде домакин на световния ски елит – този път в свободното каране


Банско отново ще бъде домакин на световния ски елит – този път в свободното каране
Снимка: Press Center Bansko

2574 0

В първите пролетни дни на 2020 г., Банско отново ще бъде на световната спортна карта. От 20 до 22 март Ски зона Банско ще посрещне най-добрите фрирайдъри в Bansko Freeride World Qualifier.

Фрирайдът е стил на каране на ски и сноуборд извън пистите по естествен, необработен терен. В последните години атрактивният стил става все по-популярен, а състезанията привличат все по-голям интерес. Целта на Freeride World Tour e да вдъхнови следващото поколение за изграждане на световна спортна общност, както и да се говори на глобално ниво за опазване и уважение към природата.

Перфектните природни дадености, изградената туристическа инфраструктура и натрупания опит в безупречната организация на състезания от най-високо ниво, поставят Банско в една група с елитните световни курорти, където се провеждат състезания от световната верига Freeride World Tour (FWT).

Състезанията ще започнат в събота, на Тодоровден, по склоновете на вр.Тодорка от 2746 м н.в. Дължината на наклона е около 1000 м с денивелация 350 м или стръмност 30’-55’. Зрителите могат да станат свидетели на майсторството на райдърите на 100 метра под горната станция на горния лифт в ски зона Банско - Бандерица 2.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички