Радослав Янков смачка конкуренцията в Банско (ВИДЕО)


Радослав Янков смачка конкуренцията в Банско (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

2049 0

Българският сноубордист Радослав Янков спечели паралелния гигантски слалом в Банско, старт от Световната купа. На финала Янков победи Невин Галмарини и с този успех излезе начело в генералното класиране в дисциплината, измествайки досегашния лидер Бенямин Карл.

Носителят на Световната купа в паралелните дисциплини за 2016 година беше безкомпромисен на пистата "Бъндеришка поляно" и под овациите на над хиляди българи беше безапелационен във финала. Там той срещна швейцареца Невин Галмарини.

Това беше първа победа за сезона за българина, който записа няколко подиума преди старта в Банско. Иначе в квалификациите Янков записа 2-о време, но след това спечели срещу Алекасндер Бергман, Джеси Джей Андерсън и Бенямин Карл - едни от най-големите имена в сноуборда.

На финала срещу Невин Галмарини Янков успя да си отмъсти за загубата преди седмица, след като швейцарецът го беше победил в Рогла, Словения. Самият Галмарини не успя да финишира състезанието.

За генералното класиране Янков прибави 1000 точки към актива си за Световната купа, където е лидер в паралелния гиганстки слалом и в паралелния слалом.

Това не е край на участието на българина, за когото предстои още един старт в неделя. Тогава в Банско ще има и повече публика, което със сигурност ще му даде допълнителни сили след изтощителния старт в петък.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички