Невероятен Алберт Попов взе първи точки от Световната купа и влезе в топ 20


Невероятен Алберт Попов взе първи точки от Световната купа и влезе в топ 20
Снимка: Българска федерация по ски

2174 0

Алберт Попов започна сезона по изключителен начун. Денят бе невероятен за 21-годишният Алберт Попов, който даде 22-ро време в първия манш и 15-то във втория в Леви, Финланндия, за да завърши на крайната 20-та позиция и да запише най-доброто класиране за България в Световната купа от 32 години насам.

Това е най-доброто класиране за българин в най-престижната верига състезания от 1986-та година насам, когато Петър Попангелов завършва 14-ти. С този успех Попов си осигури и 11 точки за генералното класиране, където също заема 20-то място, тъй като това бе първият старт за сезона. Попов стартира с късния 75-и стартов номер, но въпреки това даде 22-о време в първия манш. Във втория българинът бе девети на стартовата къщичка и с ново силно каране зае 20-о място в крайното класиране.

Победител стана седемкратният носител на Големия кристален глобус Марсел Хиршер, след като надви Хенрик Кристоферсен в здрава битка . Хиршер бе най-бърз в първия манш, когато си спечели седем стотни преднина пред Кристоферсен, а двамата майстори на слалома бяха най-бързи и във втория манш, когато норвежецът изглеждаше близо до успеха след страхотно каране.

Съперникът му отговори на предизвикателството и в крайна сметка бе с девет стотни по-бърз от него, за да запише 59-та си победа в Световната купа и да започне новия сезон по най-добрия начин. На трета позиция завърши шведът Андре Мирер.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички