Линдзи Вон обяви своята близка раздяла със ските


Линдзи Вон обяви своята близка раздяла със ските

687 0

Линдзи Вон ще прекрати своята кариера в ските след края на настоящия сезон. Американката е четирикратна шампионка в Световната купа и трикратна медалистка от Олимпийски игри. Вон има 82 победи в състезания за Световната купа – само на четири от рекордьора Ингемар Стенмарк от Швеция. Въпреки това, тя е непреклонна в своето решение и заяви, че то е окончателно, независимо дали върховото постижение на Стенмарк бъде подобрено или не.

'Ако подобря рекорда, това ще бъде една сбъдната мечта, заяви тя за NBC Sports. - Ако това не се случи, въпреки всичко аз имам зад гърба си една много успешна ски кариера. Все пак съм най-титулуваната женска скиорка на всички времена“.

По-рано по време на Зимната олимпиада в Пьонгчанг през февруари американката заяви, че няма да прекрати своята кариера, докато не подобри постижението на Стенмарк. Серия от контузии в последните няколко години обаче я накараха да размисли.

"От физическа гледна точка просто стигнах етап в кариерата си, в който няма смисъл да се претоварвам излишно. Наистина имам желанието да съм активна, когато стана по-възрастна, затова трябва да мисля трезво и да погледна към бъдещето, а не просто да съм концентрирана върху подобряването на рекорди на всяка цена“, сподели скиорката.

Вон ще стартира последния си ски сезон в Лейк Луис през декември и планира да се състезава във всяко едно спускане и супер гигантски слалом, в опит все пак да подобри върховото постижение на Стенмарк.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Класации


Изумителните стартови 11 от футболисти, прехвърлили 30-годишна възраст

"Младите играчи печелят мачовете, но опитни играчи ви печелят титли", тези думи са състезателя по крикет Хари...

Реклама
Реклама