Фигуристка спаси корейско куче, отглеждано за ядене (СНИМКА)


Фигуристка спаси корейско куче, отглеждано за ядене (СНИМКА)

3114 0

Канадската фигуристка Меган Дюамел, която се състезава в тандем с Ерик Радфорд, е прибрала едно от корейските кучета, които се отглеждат за клане. 32-годишната спортистка възнамерява да вземе животинката със себе си в родината си и там да я даде в добри ръце за отглеждане.

Представителят на дружеството за защита на корейските кучета Ек Пак е обещал да уреди всички правни въпроси, за да може дакелът Му-тае да замине зад граница.

"През повечето време той просто иска да седи в ръцете ни. Дори не иска да играе, просто отива при всеки и иска да го държат", заяви Дюамел, цитирана от New York Post.

В провинция Гангуон, където се провежда Олимпиадата, има повече от 200 ферми за отглеждане на кучета, които се смятат за деликатес. Държавата предложи парична компенсация на ресторантите, за да се откажат да продават ястия от кучешко месо по време на Зимната олимпиада, но част от тях отказаха от страх да не загубят редовните си клиенти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички