20-годишна словачка хвърли бомбата в женския слалом


20-годишна словачка хвърли бомбата в женския слалом

1417 0

Петра Влъхова от Словакия спечели слалома от Световната купа в норвежкия зимен курорт Оре. Тя финишира за 1:44.26 минута и записа първа победа в кариерата си. 20-годишната Влъхова, световна юношеска шампионка и златна медалистка в дисциплината от Младежките Олимпийски игри в Инсбрук 2012, беше най-бърза в първия манш с 51.70 секунди и със солидно второ спускане запази първото си място. Това беше 22-и старт за състезателката от Словакия в Световната купа, като досега най-предното й класиране беше седмо място в слалома в Аспен (САЩ) в края на ноември тази година.

Световната вицешампионка Фрида Хансдотер (Швеция) завърши втора на 59 стотни от секундата, а трета на 65 стотни се нареди Нина Льосет от Норвегия, която за втори път в кариерата си намери място на подиума в старт от Световната купа.

Българката Мария Киркова стартира с номер 67, но не успя да завърши първия манш. Олимпийската и двукратна световна шампионка Микаела Шифрин, която спечели първите два слалома за сезона, пропусна състезанието, след като вчера получи контузия на коляното.

В генералното класиране за сезона води Линдзи Вон (САЩ) с 400 точки, следвана от Хансдотер с 315 точки и Шифрин с 296 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички