Заради бавния ремонт - нито гимнастика, нито волейбол в "Конгресна"?


Заради бавния ремонт - нито гимнастика, нито волейбол в "Конгресна"?
Снимка: БГНЕС

1543 0

Проблемите около ремонта на зала "Конгресна" във Варна продължават с пълна сила, а това поставя под още по-голяма въпросителна провеждането на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, както и първите мачове от Световната лига по волейбол.

В лошо състояние е почти целият външен ринг около зала "Конгресна". Облицовката е напукана и изронена. Арматурните железа са изложени на външно въздействие, което води до корозия. Влагата влиза в долните помещения - в случая съблекални и бани. 

Новите проблеми се появяват, след като изпълнителите на проекта увериха, че до края на април залата ще е готова за състезанието по гимнастика.

Строителите обаче споделиха и притеснения относно немарливо стопанисване на залата през последните десетилетия, като дадоха конкретни примери - установена липса на носещи колони, подпочвени води в основите, пукнатини, тонове боклуци, 60-годишна стъклена вата, използвана като изолация и др., като припомниха, че Дворецът на спорта не е бил ремонтиран от откриването си през 1966г., пише "varna24.bg". 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички