Волейболистките на България записаха първа победа на Игрите в Баку


Волейболистките на България записаха първа победа на Игрите в Баку
Снимка: Gulliver/Getty Images

1036 0

Женският национален отбор по волейбол на България записа първа победа на Европейските игри в Баку. Тази сутрин възпитаничките на Драган Нешич се наложиха над Русия с категоричното 3:0 (25:16, 25:22, 25:20). В първия си мач те загубиха от Германия с 2:3.

Българките нямаха особени проблеми през първия гейм и позволиха на рускините да запишат едва 16 точки. Доста по-оспорван беше вторият гейм, но в края тимът ни показа харакер и направи резултатът 2:0.

България поведе с 21:12 в третата част и всички помислиха, че мачът е приключил. Тогава обаче рускините заиграха по-добре и направиха серия от 7:0, с което намалиха пасива си едва на 2 точки. Волейболистките ни обаче не допуснаха пълен обрат и, макар и трудно, затвориха гейма в своя полза, а с това и мача.

Най-много точки за България има Христина Русева, която се отчете със 17, а Елица Василева има 14. За "Сборная" Дария Исаева записа 11.

Следващият двубой на тима ни е на 17 юни от 12:30 часа срещу Сърбия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички