Волейболистите се развихриха срещу Белгия и са на финал!


Волейболистите се развихриха срещу Белгия и са на финал!

903 0

Волейболните ни национали се класираха за финала във втора група от Световната лига след 3:1 (-23, 14, 18, 20) срещу Белгия във Варна.  Нашите загубиха първия гейм, но се развихриха в останалите три и в спора за първото място ще срещнат победителят от другата полуфинална двойка Франция - Аржентина, които играя по-късно тази вечер.

5000 зрители напълниха до краен предел зала "Конгресна". Сред тях бяха и някой от бившите селекционери на "лъвовете" - илвано Пранди, който води България до 2010 година и Радостин Стойчев, работил с националите до 2012 година.

Селекционерът Пламен Константинов започна с Андрей Жеков, Владимир Николов, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Тодоров. В игра влязоха още Мирослав Градинаров, Владислав Иванов, Станислав Петков.

Националите не започнаха по най-убедителния начин, като в първата част имаше доста колебания в играта им. Нашите се озоваха в ролята на догонващ, като изоставаха с по три точки на двете почивки. С добър сервис все пак стигнахме до 18:18. В този момент обаче напрежението си каза думата и две непредизвикани грешки на нашите даде предимство на съперника, който поведе с 21:19. Във важните минути волейболистите ни не можаха да се отърсят напрежението, а Андрей Жеков поради последната точка на съперника след сервис в аут.

Във втория гейм българите излязоха преобразени и засилиха сервиса още от началото, като буквално сразиха съперника със седем аса! Тон даде Ники Николов, който застана на крайната линия и отбеляза последователно 5 директни точки от начален удар, а България поведе с 10:5. Заработи и блокадата ни, като на втората почивка България вече водеше с 16:9. Разликата бе достатъчна и националите ни затвориха безпрепятствено втората част, като изравниха 1:1 гейма.

Третата част също започна с ас на Виктор Йосифов, а след серия от сервис на Андрей Жеков България поведе с 5:1. Отличната игра на родните представители продължи да натиска съперника, а разликата набъбна на 16:9. Много силно включване отново направи Ники Николов, а тимът ни запази стабилността, като спечели и тази част, а с това поведе с 2:1 гейма.

В четвъртата част Белгия направи опит да се върне в играта, като предприе щурм и поведе с 4:0. Волейболистите ни обаче не допуснаха изненади, стопиха пасива, а равенството 7:7 дойде след нов ас (шести подред за Ники Николов). Последва равностойна игра, изпълнена със серия от грешки и за двата тима. Първи се отърсиха от това нашите, а Ники Николов за поред път бе като истински терминатор на сервис и отбеляза седми ас в своята сметка, а България поведе с 16:14 на почивката. До края нашите устискаха на напъните на белгийците и затвориха и тази част в своя полза, а с това и постигнаха крайната победа, която ги класира за финал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички