Волейболистите с "Икар" за Постижение на година


Волейболистите с "Икар" за Постижение на година
Снимка: Eurovolleyball 2015, CEV

1333 0

Волейболните национали бяха отличени с Големия "Икар" за Постижение на годината.Като аргументи журито на фондация "Български спорт" изтъква 4-ите места на тима на Европейското и в Световната лига, както и изключителния социален ефект на този спорт върху обществото.

Началото на наградите е поставено през 1992 година, когато първи носител на приза е двойният олимпийски шампион на кану от Барселона Николай Бухалов.

Ето и останалите носителите на престижните призове в отделните категории „Спортен Икар” за 2015 г.:

За Най-проспериращ млад спортист

Денислав Иванов (джудо) – световен и европейски шампион за кадети.

За Пробив в елитния спорт

Даниел Асенов (бокс) – европейски шампион за мъже в категодия 52 кг.

За Впечаляващо представяне

Габриела Петрова (лека атлетика) – европейска вицешампионка на троен скок, ІV място на троен скок на Световното първенство в Пекин.

Антоанета Бонева (спортна стрелба) – златен и сребърен медал на Световната купа в САЩ и спечелена квота за Олимпийските игри в Рио 2016. Европейска вицешампионка на 10 м пистолет, златен медал на пистолет на Световната купа във Форт Бенинг, САЩ, златен медал на Световната купа в Мюнхен. 

За Достойно представяне

Станилия Стаменова (кану) - световна шампионка на 200 м едноместно кану в Милано, европейска титла на кану 200 м от Рачиц, Чехия

Денислав Коджабашев (тенис на маса) - първо място на Световни игри за хора с увреждания в Сочи, второ място на Европейско първенство в Дания.

За Шампионско дълголетие

Владимир Николов (капитан на националния отбор по волейбол) – за изключително успешна и дълголетна кариера във волейбола, за приноса в представянето на отбора през 2015 г., за цялостно етично му поведение в спорта.

За Отбор на годината

Национален ансамбъл по художествена гимнастика (жени) - сребърен медал на финала на два обръча и три чифта бухалки на турнира от Световната купа в Лисабон, сребърен медал в многобоя и бронзов на два обръча и три бухалки на световното първенство.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички