Владо Николов с победоносен край на кариерата си пред 10 хиляди в "Арена Армеец"


Владо Николов с победоносен край на кариерата си пред 10 хиляди в "Арена Армеец"
Снимка: Eurovolleyball 2015/CEV

1229 0

Владимир Николов прекрати блестящата си волейболна кариера със страхотен бенефис, който се изигра пред 10 хиляди души в столичната зала "Арена Армеец".

Легендарният ни диагонал и неговият отбор "Звездите" стигна до категорична победа с 3:0 над националния отбор на България в бенефисен мач, който отбеляза края на невероятното му пътуване в професионалния волейбол.

"Лъвовете" на Пламен Константинов имаха шансове само във втория гейм, в който водеха категорично с 5-6 точки, но в крайна сметка след силна игра на Владо Николов "Звездите" стигнаха до обрат и 25:23. Те спечелиха и първата част с толкова, а третият гейм завърши отново в полза на "Звездите", този път с 25:20.

В игра се появиха и двама от тримата синове на Владо Николов - Мони и Алекс, които вкараха по един ссервис за "Звездите", ставайки съотборници на играчи като Никола Гръбич, Христо Златанов, Теодор Салпаров, Дик Коой и много други световни звезди.

След края на двубоя Николов получи куп подаръци в чест на легендарната му кариера, която премина през България, Франция, Япония и Италия. Той спечели всичко възможно на клубно ниво, като единствено с българския национален тим му убегна възможността да играе финал на голям шампионат.

За финал Владимир Николов се снима със семейството си на терена, а след това напусна залата, махайки на феновете на волейбола, уважили неговия бенефис.

Малко след края на срещата легендарният волейболист предаде фланелката с №11 на сензацията от този сезон Спас Байрев.

 

Очаквайте подробности!

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички