Сърбия набра скорост, взе втора победа на Евроволей 2015


Сърбия набра скорост, взе втора победа на Евроволей 2015

1148 0

Волейболистите на Сърбия на практика се класираха за следващата фаза на Европейското първенство, което се провежда в Италия и България.

"Плавите" надиграха категорично Финландия с 3:0 (19, 15, 21) във втория си мач в Група D, игран този следобед пред около 3000 зрители в з.а "Пала Ямамай" в Бусто Арсицио. Първи съдия на двубоя пък бе българинът Петър Харизанов.

Така воденият от треньора Никола Гърбич тим има 2 победи от 2 мача и 5 точки, с което със сигурност продължава в елиминационна фаза на шампионата. Утре Сърбия излиза в последната си среща от групата срещу олимпийския шампион и действащ първенец на Европа Русия. Очаква се двубоят да решщи кой ще продължи директно на 1/4-финалите и кой ще играе в плейофите.

Най-полезен за сръбския тим отново стана звездата Александър Атанасийевич с 15 точки (1 ас и 54% ефективност в атака), а Марко Ивович добави още 12 точки (2 блока, 53% ефективност в атака и 53% перфектно посрещане) за победата. За финландците Оли-Пека Оянсиву завърши с едва 10 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички