Соколов приключи като №1 на Евроволей, ето кое ни провали


Соколов приключи като №1 на Евроволей, ето кое ни провали
Снимка: cev.lu

1842 0

Цветан Соколов не попадна в идеалния отбор на европейското първенство, но въпреки това завърши като най-добър реализатор и нападател. Диагоналът на националния ни тим постигна по 5,75 точки средно на гейм, или общо 91. Той изпреварва по този показател звездата на Германия Гьорги Гроцер, който е със средно по 5,32 точки на част.

Соколов е и №1 при нападателите. Българинът е приключвал успешно по 5,25 от атаките си на гейм, а втори тук остава турчинът Метин Той с 4,53. Гроцер отново е в тройката със средно по 4,27 точки на гейм от атака.

Николай Николов пък е втори при блокировачите след края на шампионата. Той има средно по 0,87 успешно спрени нападения на съперници на гейм за общо 14 блокади. Лидер е Симон ван де Воорде с по 0,96 блока на част.

Въпреки впечатляващия си актив обаче белгиецът също не е в идеалния отбор на европейското. В Топ 5 е и капитанът ни Виктор Йосифов със средно по 0,85 точки от този елемент на гейм.

Георги Братоев също влиза в тройката на разпределителите. След като бе шести след края на груповата фаза, сега 29-годишният играч на Нефтохимик приключва трети с 53,71% успешно подадени топки към съотборниците си. Пред него са само Сергей Гранкин (Русия) с 57,79 и Весел Кеминк (Холандия) с 55.

От индивидуалната статистиката излиза, че провалът на България на Евроволей 2017 е вследствие на посредствен сервис и слабо посрещане. Тодор Скримов единствен влиза в топ 10 от начален удар със средно по 0,4 аса на гейм, а Теодор Салпаров е едва 23-ти, що се касае до перфектно посрещнати топки със скромните 20,21%.

Източник: "Тема Спорт"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички