"Синя" радост! Волейболният Левски обърна ЦСКА и затвори сериите по перфектния начин


"Синя" радост! Волейболният Левски обърна ЦСКА и затвори сериите по перфектния начин
Снимка: Lap.bg

1928 0

Волейболният отбор на Левски е новият шампион на България. "Сините" надвиха вечния съперник ЦСКА и спечелиха финалната серия по безапелационен начин с 3:0 в мачовете. Днес (26 април) стигнаха до победата с 3:1 (23:25, 25:19, 25:20 и 25:21). Успехът за "сините" е много важен, тъй като 15 години по-късно те отново грабнаха титлата.

Развой на Левски - ЦСКА

ЦСКА поведе в първия гейм с 2:0 след добри атаки на Ненчев. "Червените" увеличиха на 5:1 с пайп от Вълчев. Гоцев изравни на 10:10, след което "червените" отново взеха преднина с 13:11. Левски намали до 12:13 чрез Морейра, но Бързакович възстанови разликата - 16:13. Стигна се до комфорнта преднина с 22:19 за ЦСКА, който разчиташе на атаки по диагоналите и успешно затвори частта с 25:23. 

Още: Левски отново надигра и победи ЦСКА, на победа е от титлата

Левски обаче доминираше през втория гейм. Добри изяви на Майкон Морейра, Владимир Гърков и Симеон Николов, както и отлична игра на сервис помогнаха за победата с 25:19 и изравняването на геймовете (1:1). ЦСКА като че ли се разпадна в следващата част. Грешки на "червените" волейболисти направиха така, че "сините" да успеят да затворят гейма с 25:20 и да вземат преднината.

В последната част "червените" състезатели изглеждаха доста уморени. Това помогна на "сините", които наложиха отново своята доминация и грабнаха успеха с 25:21.

Още: ВК ЦСКА обясни защо само 700 билети се продават за финала с ВК Левски

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички