Русия нанесе тежка загуба на България, сбогуваме с Рио


Русия нанесе тежка загуба на България, сбогуваме с Рио
Снимка: Eurovolleyball 2015/CEV

2060 0

Националният ни отбор по волейбол загуби надежди за класиране на Олимпиадата в Рио. Русия победи България с категоричното 3:0, след като българите не успяха да се противопоставят на добрата игра на руснаците.

Първият гейм започна динамично и за двата тима. Първата точка беше за тима на Русия, но „лъвовете“ не позволиха да увеличат преднината си и втората точка бе за България. При първото техническо прекъсване преднината беше за сметка на националите ни – 8:7 след атака на Теодор Тодоров през центъра. Първият тайм аут в мача взе селекционерът ни Пламен Константинов, след като руснаците дръпнаха с 2 точки, след ас на Тетюхин.

До второто техническо прекъсване възпитаниците на Владимир Алекно успяха да вземат преднина с 3 точки. Точно преди прекъсването Тодор Скримов направи грешка при сервис. Разликата дойде благодарение на сервиса, който руснаците изпълняваха и което им позволи да рискуват повече в играта си благодарение на натрупаната разлика.

При 15:19 след сервис на Владо Николов, топката беше отсъдена аут, но след видеоповторение точката беше присъдена на България. Авансът на руснаците бързо набъбна до 16:21 и бързо успяха да затворят гейма.

След 21 минути игра Русия успя да вземе първия гейм с 20:25. Най-големият проблем в първия гейм за българите бе изпълнението на сервиси, което позволи на Русия да напредне в резултата.

Вторият гейм започна с преднина за България, която обаче не успя да запази. При 3:1 руснаците не само ни достигнаха, но и направиха обрат, благодарение на поредна блокада и невероятен сервис. Това накара при 3:6 за Русия Пламен Константинов да поиска първото прекъсване за гейма. Първото техническо прекъсване дойде при 4:8 за „Сборная“. И през втория продължи представяне на руснаците при изпълнението на сервис. Пламен Константинов потърси промяната като замени Миро Градинаров с Методи Ананиев. Второто техническо прекъсване отново бе в полза на Русия – 13:16. След него обаче възпитаниците на Константинов бързо наваксаха 3-те точки пасив. Тодор Скримов отново се показа на висота, след като направи добра серия от начални удари. Благодарение на добрия сервис на  Гранкин руснаците пак взеха аванс от 19:17. Владо Николов направи две поредни отлични изпълнения и намалихме разликата на 19:20. След това обаче Барежко направи решителен ас, след който българите така и не успяха да задминат „сборная“ и руснаците затвориха гейма при резултат 22:25.

Русия започна третия гейм доста уверено за разлика от националите ни. Статистиката показва, че през първите два гейма българите нямат нито една успешна блокада. Руснаците натрупаха бързо актив от 5 точки, след което дойде първата точка за България в третия гейм. Първото техническо прекъсване дойде при резултат 3:8 в полза на руснаците. Три поредни точки за България и разликата беше намалена - 6:9. След това руснаците не бяха изобщо затруднение и разликата набъбна до 13:20. Първата успешна блокада за националите ни бе чак в този гейм за 11:18, на сметката на Любо Агонцев. Руснаците завършиха гейма без никакви проблеми при резултат 17:25.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички