Правителството осигурява 5 млн. долара за Световното първенство по волейбол


Правителството осигурява 5 млн. долара за Световното първенство по волейбол
Снимка: БГНЕС

749 0

Сумата, която се отпуска, е в размер на 5 млн.  долара и е предназначена за заплащане на таксата към Международната федерация по волейбол. Средствата ще бъдат изплатени в периода 2016 – 2018 г. Договорът между БФ Волейбол и FIVB за провеждане на световното първенство по волейбол в България и Италия беше подписан на 9 декември 2015 г.

Още тогава министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира, че впечатляващото представяне на България като домакин на Европейското първенство по волейбол, феноменалната публика у нас и заявената категорична подкрепа от страна на правителството са трите ключови фактора, които са наклонили везните в полза на България при избора ни за домакин.

„Благодаря на премиера Борисов за подкрепата. Позицията, която той изрази пред президента на FIVB Ари Граса още преди подписването на договора за домакинство, беше решаваща“, каза Красен Кралев. Според министър Кралев ползата за България и икономиката от домакинството на първенството ще е значителна. Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г. ще се провежда в София, Варна, Русе и Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички