Пламен Константинов: Новият формат означава, че всеки мач е решаващ


Пламен Константинов: Новият формат означава, че всеки мач е решаващ
Снимка: FIVB

1118 0

Селекционерът на националния отбор по волейбол на България - Пламен Константинов, посрещна с пожелание за късмет всички свои колеги, срещу които ще се изправи по време на груповата фаза, която се провежда във Варна. Той беше категоричен, че предстоят много тежки мачове и няма как да има каквото и да е подценяване.

"Тук във Варна се е събрала една силна група с много силни отбори, както и с млади отбори, които имат огромна амбиция. Сигурен съм, че няма да имаме леки мачове. Да си пожелаем състезателите ни да са здрави. Да нямаме проблеми и тогава ще е в наши ръце да решаваме тактическите задачи. Успех на всички!", сподели Константинов по време на пресконференцията днес.

Бившият волейболист разкри, че благодарение на новия формат всеки двубой ще е важен и ще носи еднакво напрежение за отборите. Той коментира и следващия двубой срещу Иран, като отправи сериозен комплемент на шампиона на Азия.

С формулата, която има тази година световното първенство, всеки мач ще бъде решаващ. Всяка загуба се носи в следващата фаза. Ключови за класирането в следващата фаза ще бъдат всички останали четири мача. Не мога да кажа, че всеки един мач ще има по-голяма или по-малка тежест. Естествено, това ще се определи в края в самото класиране от мачовете между останалите отбори. На този етап не можем да кажем, че тази победа ще е по-ценна от друга. Всяка една победа ще ни трябва. Иран е много сериозен, много опитен и много сложен противник", добави селекционерът на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички