Олимпийски шампион ще участва в бенефиса на Владо Николов


Олимпийски шампион ще участва в бенефиса на Владо Николов

811 0

Олимпийският шампион с Русия от игрите в Лондон 2012 Александър Волков потвърди участието си в бенефисния мач на Владимир Николов, който ще се проведе на 8 май в София.

Всички присъстващи на титаничния двубой в зала „Арена Армеец“ ще имат възможност отново да видят в действие един от най-добрите центрове в света.

Феноменалният 210-сантиметров център на "Сборная" без колебание е приел поканата на своя бивш съотборник и приятел Владо Николов да се включи в „Тима на звездите“ в супершоуто, с което Капитана ще отбележи края на кариерата си като състезател. Двамата са играли заедно в италианския гранд Бре Банка Ланути (Кунео), като през 2010 г. атомното трио Николов-Волков-Гърбич са в основата на спечелването на два трофея през този сезон - Суперкупа и Купа на Италия, както и сребърните медали от шампионата на Апенините.

Емблемата на мощната руска блокада Александър Волков стъпва във волейболната зала на 11-годишна възраст. През 2002 г. дебютира в отбора на Динамо (Москва), където играе 7 години. За този период тимът успява да стане двукратен носител на шампионската титла в първенството на Русия, както и да извоюва 2 пъти Купата на страната (2006 г. и 2008 г.).

Следва дебютът му в „Сборная“ през 2005 г., където Волков още в началото успява да привлече вниманието към себе си със стоманените си блокади и мощните атаки през центъра. С националния отбор на Русия именитият волейболист печели среброто от Европейското първенство в Москва (2007 г.), става бронзов медалист на Олимпийските игри в Пекин, а четири години по-късно си тръгва и със златото от игрите в Лондон. През 2011-а „Сборная“ печели също Световната лига и Световната Купа.

След като изиграва един сезон в Кунео заедно с Владо Николов, през 2011 г. Александър подписва с руския гранд Зенит (Казан), където селекционер е самият стратег на „Сборная“ – Владимир Алекно. Централният блокировач става капитан на отбора и обогатява колекцията си от медали и постижения със злато от Шампионската лига, трикратен шампион на Русия, Купата на страната и „Заслужил майстор на спорта“.

През настоящия сезон Александър Волков се състезава за Урал (Уфа). Бенефисният мач „Моята игра“ е на 8 май 2016 г. в зала „Арена Армеец“. Начало 18:00 часа. Билети за звездното събитие търсете в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 20 до 60 лв.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички