Обявиха състава на Франция, Тили залага на всичко най-добро


Обявиха състава на Франция, Тили залага на всичко най-добро

1423 0

Селекционерът на Европейския шампион по волейбол Франция - Лоран Тили, обяви имената на играчите, на които ще разчита по време на олимпийската квалификация по волейбол в Берлин, която ще се проведе в Берлин от 5-и до 10-и януари.

В последния момент от състава отпаднаха посрещачът Тревър Клевено и либерото Никола Росар. Това позволи на Тибор Росар да остане в състава като 5-и посрещач, като преценката на Тили е, че турнирът е доста натоварващ и има нужда от подсигуряване на тази позиция.

"Реших да не взимам Никола Росар и Тревър Клевено. Изборът бе труден с оглед на желанието, показано и от двамата от събота насам, но решението е на базата на това, което съм видял през сезона като цяло. Намирам Росар за интересен играч, който показа, че е във форма.

Освен това с такъв интензивен ритъм от мачове - пет за пет дни, имам нужда от един допълнителен посрещач. Още повече с физическите проблеми, които имаха някои от състезателите в последните седмици. Дори и нещата да са по-добре в момента, добре е да имаме подсигуряване на този пост", сподели още наставникът на победителя в Световната лига.

Франция е в предварителна Група В на олимпийската квалификация заедно с България, олимпийския първенец от Лондон 2012 Русия и Финландия. Французите ще започнат борбата за виза за Рио 2016 именно срещу "Сборная".

Съставът на Франция за европейската олимпийска квалификация в Берлин:

Разпределители:

Бенжамен Тонюти

Пиер Пужол

Диагонали:

Антонен Рузие

Мори Сидибе

Центрове:

Кевин Льо Ру

Никола Льо Гоф

Франк Лафит

Йонас Агениер

Посрещачи:

Ървин Нгапет

Кевин Тили

Никола Марешал

Жулиен Линеел

Тибо Росар

Либеро:

Женя Гребенников

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички