Нов удар за националния: Загубихме още един ключов играч в Берлин


Нов удар за националния: Загубихме още един ключов играч в Берлин
Снимка: БГНЕС

1050 0

Неприятна новина споходи волейболните фенове и цяла България в навечерието на първия ни мач в Олимпийската квалификация в Берлин. Селекционерът Пламен Константинов съобщи, че посрещачът Николай Пенчев отпада за първите два мача заради заболяване.

Младият волейболист се е разболял от пневмония и е с висока температура. Става въпрос най-вероятно за бактериална инфекция, а симптомите са се появили след пристигането на групата ни в Берлин.

Пенчев със сигурност отпада за първите два мача на националите ни, като първият от тях е утре, сряда, срещу Финландия.

"Ники Пенчев имаше проблеми след пристигането, след като започна да вдига температура. Днес направихме едно изследване в Берлин и се оказа може би най-лошият вариант - бактериална пневмония. Така че засега по-вероятно е да изиграем квалификацията без него", сподели Константинов пред "Нова тв".

"Почти сигурно в първите два дни трудно би могъл да ни помогне. Първата опция е да свалим температурата и да видим какво ще стане. Но ще бъде много трудно да го възстановим в толкова кратки срокове", допълни селекционерът ни.

Той сподели, че останалите играчи са добре и са готови на 100% за важните мачове. Все пак заболяването на Пенчев променя цялата игрова схема на България, тъй като посрещачът е ключов играч."Трябва да мислим в движение други варианти", посочи наставникът на "лъвовете".

Както е известно, той няма да може да разчита в Берлин на други двама важни състезатели - Тодор Алексиев и Цветан Соколов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички