Ники Желязков: Наложително е да имаме втори волейболен тим


Ники Желязков: Наложително е да имаме втори волейболен тим
Снимка: БГНЕС

1033 0

"За мен е наложително България да има втори волейболен отбор". Това каза наставникът на националния тим по волейбол за игрите в Баку Николай Желязков.

"Един треньор е добър, когато има добри състезатели, а аз имах страхотни такива. Винаги е много приятно да срещаме уважението от хората. Понякога се получава, понякога не. Аз лично винаги съм се старал в работата си. Надявам се да не чакам още 35 години за вторите финали, а е доста по-рано и да спечелим следващия финал", коментира той.

"В спортните игри конкуренцията става все по-голяма, но аз си мисля, че тази година имаме възможност в България на Европейското първенство да направим това, което всички искат. Когато тръгнахме към Баку аз очаквам, че ще постигнем нещо голямо. Не знаех докъде ще стигнем, но знаех, че тръгваме с много силен отбор. За мен игрите в Баку показаха нещо, за което доста хора бяха скептични – а именно, че имаме добър резервен отбор. Бях с момчета, които са бъдещето на националния тим. Ние сме много критични и негативни като нация, но за мен не бива да се гледа така, а по-скоро, че трябва да сме позитивни към тези хора".

"В националния отбор има дълга скамейка. Горчилката от загубения финал е голяма. След това не видях в съблекалнята щастливи хора. За мен това показа големи шампиони. За мен е наложително да имаме втори отбор. Единственият проблем опира до парите, но ако искаме волейболът да бъде този спорт, който е в България, трябва да се намерят финанси за втори отбор", категоричен бе той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички