Нешич за провала: Аз съм виновен, ако искат да ме уволнят


Нешич за провала: Аз съм виновен, ако искат да ме уволнят
Снимка: Официален сайт на БФВолейбол

1365 0

Треньорът на женския волейболен тим на България Драган Нешич пое изцяло отговорността за неубедителното представяне на отбора на Европейските игри в Баку. Тимът ни записа четири загуби и една победа в предварителна група В и отпадна. Ето какво каза още той пред официалния сайт на БФВолейбол.

- Вашата оценка за представянето ни в Баку?

- Като цяло играхме на ниво, което не трябваше да показваме. Не показахме нужните качества. Но това е поради много причини. Една от основните е, че това е нов отбор, който все още няма изградена нужната система за игра. Затова показахме нестабилна игра на моменти. И то в ключови ситуации. Но изграждането на система е свързано с работа. Няма извинения, че липсват основни състезателки, че има млади и стари. Играеш с това, което разполагаш в момента. И това е основата, от която трябва да тръгнем, да градим отбор.

- Върху какво конкретно трябва да се работи?

- Да се изгради манталитет на този отбор. Като казвам манталитет, това значи отношение към тренировки, към предстоящите мачове, положително отношение между самите състезателки. Да се направи комуникация, да се има доверие една на друга. Да се защитят по-неопитните от терминологията "липсващи състезателки". Например, Гергана Димитрова е на 20 години, но няма значение годините, щом е на игрището трябва да играе с всички сили и мотивация. Тук е моментът да кажа, че като резултати не съм доволен, но от тима съм доволен. Започна промяна. Момичетата започнаха да мислят една за друга, да разговарят, което е един положителен процес.

- Готов ли сте за критиките след отпадането от Баку?

- Готов съм! Приемам критики, без тях не може. Поемам пълна отговорност. Ако от БФВ преценят, че не са доволни, добре. Нямам извинение за нищо, нито за малкото време, нито за състезателките. Искам да кажа, че не са виновни волейболистките, отговорността за случилото се е моя и няма да има драми, ако решат да се разделим.

- Говорили ли сте вече с някой от ръководството?

- Не. Надявам се все пак да продължа с този отбор.

- Ако останете на този пост какво следва?

- Подготовка за Гран При и много, много работа. Основното - продължаване на изграждането на отбора. Искам да използвам момента и от неудачите да излезе нещо положително. В Баку това ни бяха възможностите. Но от тук нататък и да има надграждане. Ако ми се даде възможност ще работя за това".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички