Найден Найденов: Започваме първенството със самочувствието на шампиони


Найден Найденов: Започваме първенството със самочувствието на шампиони

2927 0

В края на тази седмица започва шампионатът на страната НВЛ Суперлига "Бачково – изворна вода" сезон 2014 – 2015. Десет отбора ще се впуснат в битка за титлата на страната.

Ето какво сподели треньорът на миналогодишния шампион Найден Найденов за предстоящия шампионат пред сайта на волейболната федерация:

- В събота е първият Ви мач от Суперлига "Бачково – изворна вода", готов ли е отборът?

- Аз мисля, че сме подготвени. Винаги има нещо за доусъвършенстване, но смятам , че като цяло отборът е готов. Изиграхме два добри мача срещу турския "Истанбул ББ" миналата седмица, който е доста силен обор. Има още неща, които трябва да изчистим.

- Привлякохте ли нови състезатели?

- Ще разчитаме на момчетата, с които играхме миналата година и на състезатели от школата. В отбора се връща и Тодор Вълчев.

- Свикнахте ли с новата зала?

- На хубаво всеки свиква бързо. Когато залата е добра, няма нужда от толкова време за адаптация. Условията тук са чудесни и отборът се чувства добре в тази зала. Проблем би било, ако отидеш в малка зала.

- Има ли интерес към волейбола в Сливница?

- От това, което чуваме до този момент мисля, че има интерес. На контролата ни с ЦСКА имаше много хора, а не беше обявена официално. Това означава, че за мачовете ни ще има публика и хората в града се интересуват от волейбол.

- През изминалия сезон завършихте без загуба, каква е целта през предстоящия?

- Ще играем мач за мач , както винаги съм казвал. Опитваме се да израстваме с всеки мач. Естествено, ако запазим отбора в това състояние, ще се борим отново за шампионската титла. Но не поставяме цели, ще играем мач за мач, а в процеса на първенството ще се види. Започваме със самочувствието на шампиони и като отбор, който ще защитава шампионската си титла.

- Какво очаквате от шампионата? Ще бъде ли оспорван?

- Мисля, че ще се получат интересни сблъсъци. Един от силните отбори през изминалата година продаде част от състезателите си и може би няма да бъде на това ниво, но пък тези играчи подсилиха други тимове. Мога да кажа, че очаквам оспорвани мачове и добро първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички