Мондиал 2018 в България? Мисия възможна, потвърдиха от FIVB


Мондиал 2018 в България? Мисия възможна, потвърдиха от FIVB

1008 0

"Мисля, че България покрива всички условия, за да се кандидатира за домакинство на Световното първенство по волейбол през 2018 година", обяви президентът на Международната волейболна федерация Ари Граса, който днес се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС.

Граса е в страната ни, за да наблюдава мачовете от Евроволей 2015 и изрази задоволството си от това, което е видял във Варна и София.

"Много съм удовлетворен от срещата си с премиера Борисов. Имахме възможността да поговорим за българския волейболен отбор и за кандидатурата на България за Световно първенство през 2018 година.

Той ни даде гаранция, че България може да организира много добър шампионат. Също важно е това, което сега виждаме в залата - отличен отбор на България, публиката е невероятна. Имате всички условия, видях 4-те зали, всички са нови. Мисля, че България покрива всички условия, за да се кандидатира за домакин на Световно първенство", каза Граса след срещата си с Борисов.

"Домакинството не е въпрос само на пари. Стратегически за нас е важно да развиваме волейбола в този регион, а България е в неговия център. Има и други кандидати, например Полша, която направи изключителна организация на Световно първенство.

Но въпросът е дали да повтаряме същата страна или да дадем шанс на друга да покаже възможностите си", допълни президентът на международната федерация. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички