Млади и надъхани пред опитни и проблемни: Новият национален селекционер на България по волейбол с огромна цел


Млади и надъхани пред опитни и проблемни: Новият национален селекционер на България по волейбол с огромна цел
Снимка: Getty Images

1679 0

Мъжкият национален отбор по волейбол на България си има нов селекционер. Джанлоренцо Бленджини пое "лъвовете" преди дни, а в четвъртък застана пред медиите, за да отговори на всички най-важни въпроси. 

Двете страни подписаха договор за 3 години с опция за допълнителни 2. Голямата цел, поставена пред наставника и неговите възпитаници, е класиране на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028-а година.

Италианският специалист изрази надежди, че той и момчетата му ще изпълнят задачите си и бъдещето пред отбора е светло. Той пожела пълно себераздаване от волейболистите и заяви, че предпочита да разполага с по-неопитни, но в същото време мотивирани играчи, готови да дадат всичко за отбора.

Още: Владимир Николов за успеха на Левски: Станахме шампиони по правилния начин!

Джанлоренцо Бленджини с първи думи като наставник на Националния отбор по волейбол

Какво каза Бленджини?

"Изключително съм радостен да бъда тук. Вярвам, че когато има такава воля от страна на ръководството на федерацията, можем да постигнем целите си. Благодаря на Любо Ганев, Давид Давидов, Николай Иванов и всички, които успяха да ме привлекат за тази кауза. Щастлив съм, че имаме обща цел и се надяваме да постигаме успехи заедно", започна селекционерът пред медиите и продължи.

“Радвам се че изградих щаб, който е на добро ниво. Искам да постигнем целите си заедно с Франческо Кадеду, Данаил Милушев, Христо Цветанов и останалите хора от моя екип.

Още: Жалко! Николай Пенчев и Фенербахче няма да играят финал за CEV

Комплименти към федерацията за подмладяване на отбора. Имаме 5-годишен цикъл и възможност още от сега да работим, за да се стигне до желаното класиране за Лос Анджелис. Това бе и мотивът, който натежа за мен да приема предложението на България. Можех да продължа пътя си с голям клуб като Лубе, но приех да бъда част от един млад отбор, който мечтае за успехи", каза още италианецът.

Джанлоренцо Бленджини с първи думи като наставник на Националния отбор по волейбол

За играчите в отбора  и техните задачи

"Разполагаме с група от талантливи млади играчи с резултати при подрастващите. Една част от тях може да се вкарат в мъжкия отбор. Имаме и играчи, които играят на клубно ниво и могат да ни помогнат. Искам пълна отдаденост от всички хора, саможертва от всички играчи. Това лято ще трябва да преценим с кои играчи да продължим. Те  трябва да знаят, че не ги чакат само приятни неща. Трябва да са отдадени на 100%, за да постигнат това, което сме си поставили за цел", каза специалистът.

Още: Дойде страхотна новина за всички фенове на волейбола в България

"Искам да благодаря на хората преди мен – Ники Желязков, Пламен Константинов, които са работили с националния отбор, защото всеки един от тях е дал своя принос и е направил така, че тези играчи да имат потенциал. Нашата цел е волейболистите да показват желание, отдаденост и мотивация, както в тренировките, така и в мачовете.  Преди всичко обаче, трябва да бъде ясно, че ако волейболистите не показват тези качества, няма да са в националния отбор", завърши Джанлоренцо Бленджини.

Официално: Джанлоренцо Бленджини е новият селекционер на мъжкия отбор на България по волейбол

Белгийски волейнационал: България ни нанесе най-тежката загуба в кариерите

Владимир Николов с коментар за допинг скандала: Останах изумен! Нямам никакво обяснение

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички