Мартин Стоев спечели титла в последния си мач с Томис (ВИДЕО)


Мартин Стоев спечели титла в последния си мач с Томис (ВИДЕО)

1803 0

Томис (Констанца) спечели шеста титла на Румъния, но заради финансовата криза ще се раздели с част от основните си играчи, както и с треньора Мартин Стоев. В понеделник късно вечерта тимът победи с 3:1 (13, -27, 9, 23) Залъу в петия, решителен мач от финалния плейоф.

"Момчетата показаха огромен характер. Имахме сензационна година, но за мен това беше последния мач в Констанца. Изживяхме великолепни три години, в които постигнахме най-добрите резултати в съвременната история на румънския мъжки волейбол" обясни с нескрита тъга Стоев.

Той каза още, че целта на Томис, чийто президент е в затвора, е била да завърши сезона без нито една загуба, но заради финансовите проблеми, това не се е получило. Тимът от Констанца не беше падал до финала за купата, където отстъпи на Залъу, чийто треньор е бащата на Мартин - Стоян Стоев. След това Залъу взе и два мача от финалната серия.

38-годишният Венцислав Симеонов, един от най-добрите играчи на Томис, пък обяви оттеглянето си от волейбола. "Това беше последното ми първенство, забавлявахме се и е добре човек да си тръгне, когато е на върха", каза българинът, който има италиански паспорт и мачове за "скуадра адзура".

Другите българи в Констанца националът Андрей Жеков и Станислав Петков също ще си търсят нови отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички