Марек с четвърта титла след обрат


Марек с четвърта титла след обрат
Снимка: www.bgvolleyball.com

1319 0

Марек спечели четвърта поредна титла на България по волейбол. В петия решителен мач от финалния плейоф дупничани победиха Добруджа с 3:2 (23, - 23, - 16, 23, 9) в зала "Добротица" пред над 2500 зрители.

Момчета на Найден Найденов затвориха финалната серия с 3-2 победи и потопиха в скръб хилядите привърженици на добруджанци, надяващите са на първи исторически успех. Двубоят започна с две победи за отбора на Мирослав Живков, но опитът на шампионите си каза думата.

"Това, което ни държа целия сезон, ни помогна и да спечелим шампионската титла. Това е нашият колектив, както и това, че не се предаваме, бяха първите думи на щастливия треньор на Марек Найден Найденов. "Този отбор от 5-6 години върви нагоре и тази титла е една поредна крачка напред. Всяка година вкарваме нови и нови млади момчета, които показаха, че имат качества. За някои от тях е дебют на такова ниво и вече са шампиони", допълни Наката.

"Получи се истински финал. И след като днес издържахме и бяхме боеспособни до края, то значи моите волейболисти са герои. Искам да ги поздравя, а също така и нашата публика. Играхме добре, направихме много хубави неща, но след като не успяхме да спечелим титлата, значи трябва да работим още", лаконичен бе наставникът на Добруджа Миро Живков. Във втория си сезон в Суперлигата добричлии стигнаха до финал за титлата, след като спечелиха редовния сезон. "Беше един труден сезон, в който определено шансът ни изостави в някои важни моменти. Отборите в Суперлигата бяха много равностойни. Доволен съм от голяма част от свършената работа. Но не можем да бъдем щастливи напълно, след като ни се изплъзна титлата по този начин", каза още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички