Любо Ганев посочи кое ще върне волейболната публика в залите


Любо Ганев посочи кое ще върне волейболната публика в залите
Снимка: БГНЕС

841 0

"Голям интерес към двубой от българското първенство ще има тогава, когато тук играят най-силните чужденци”. Това заяви легендата на българския волейбол Любо Ганев, предаде БГНЕС.

Днес той бе една от звездите, които взеха участие в благотворителния двубой по волейбол, игран в „Арена Армеец”, за събиране на средства за Фонда за лечение на деца в чужбина.

"Неслучайно много държави – Италия, Русия и други дават луди пари за чуждестранни играчи, за да се вдигне нивото и за да е по-атрактивен шампионата. След което вече много по-лесно можеш да привлечеш спонсори, публика и т.н. Мисля, че това може да се случи и тук в близките години, въпреки че няма да е лесно. Видяхте на мача между ЦСКА и Левски колко много хора имаше в залата. Мисля, че времената, когато имаше истинско дерби трябва да се върнат”, сподели той.

"Похвално е да има подобни инициативи и мисля, че не само аз, но и всички, които могат ще помагат от все сърце, защото това е пътят, по който трябва да върви волейболът. Хората трябва да се забавляват, когато с а в залата. Предупредиха ме от залата да не скачам днес, защото нямали застраховка”, пошегува се Ганев.

Волейболната легенда коментира и факта, че националният ни отбор ще пропусне предстоящите олимпийски игри в Рио.

"Нашият тим заслужаваше да играе на Олимпиадата, но за съжаление обаче правилата са такива и европейските квоти са много малко. Имахме нашия шанс, пропуснахме го, но това ще е възможност за нас да започнем подмладяване на състава, тъй като вече трябва да мислим за следващия олимпийски цикъл”, обясни Ганев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички