Любо Ганев: Пламен ще връща Матей в националния


Любо Ганев: Пламен ще връща Матей в националния
Снимка: БГНЕС

1632 0

Единствено Пламен Константинов ще разговаря с Матей Казийски за евентуалното завръщане на диагонала в националния отбор, пише „България днес“. Това е разкрил вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев.

"Не е имало разговори между Матей и федерацията. Треньорът е този, който трябва да реши на кой играч ще разчита или не. В случая Пламен Константинов предлага, а ние чисто формално изпращаме повиквателна. Никакви други интерпретации няма. Ако двете страни се разберат и имат желание да си помагат, всичко ще бъде страхотно. Всеки би се радвал да има Матей Казийски в своя тим.", заяви Ганев.

Той сподели и очакванията си от предстоящото Европейско първенство по волейбол, на което страната ни е домакин заедно с Италия. "Нашето желание е медал. Важно е зрителите да бъдат доволни от показаното, но всичко се постига с игра. Тимът трябва да е в добра физическа форма и да няма контузии. Травмата на Цецо Соколов е достатъчна, не е хубаво да имаме още играчи със здравословни проблеми. Видя се, че всички отбори в Европа играят много добре. Класирането на Олимпиадата ще е по-трудно, защото квотата за нашия континент е с една по-малко.", добави още той.

Ганев не отрече възможността да наследи инж. Данчо Лазаров като президент на федерацията."По устав отчетно-изборното събрание се състои до шест месеца след края на олимпийския цикъл - разясни бившият диагонал. - Ще говоря с клубовете и ако те решат, че мога да помогна, ще издигна моята кандидатура", заяви Ганев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички