Кралев потвърди 10-те милиона за СП по волейбол и разкри как сме го спечелили


Кралев потвърди 10-те милиона за СП по волейбол и разкри как сме го спечелили
Снимка: БГНЕС

1036 0

Спортният министът Красен Кралев потвърди, че държавата ще отпусне 10 милиона лева за Световното първенство по волейбол през 2018 г. на което страната ни е домакин.

"Държавата ще подкрепи първенството с 10 милиона лева. Да, заслужава си. 25 години работих като маркетингов експерт. Смятам, че всеки един лев от тези пари си заслужава и ще бъде изплатен под една или друга форма. Не искам да спекулирам с цифрата, но страните, в които ще се предава първенството, са впечатляващи. Един такъв форум е несравним. Световно първенство по футбол, волейбол, баскетбол. Това са форуми от огромно значение. Знаем какво правим и абсолютно сме убедени в това, което правим като значение“, заяви Кралев на пресконференция.

Той сподели, че с колегите му са щастливи от факта, че България е спечелила домакинството на големия форум. Министърът благодари на помогналите това да се случи.

"Това се очертава като най-голямото, най-значимото спортно събитие, на което България е била домакин", посочи той.

"Факторите за приетата ни кандидатура са много, като един от тях е първенството на Стария континент, което се проведе в България. Спечелили сме голямо възхищение от останалите волейболни федерации. Вторият факт е публиката. Никъде няма такава публика и всички го признават. Всички са впечатлени и се надявам да направим подобна атмосфера и на Световното първенство. Нашите фенове заслужават да са домакини и да изживеят щастливи мигове. Третият фактор е, че държавата и правителството излъчват стабилност. Излъчваме стабилност и сме надеждни партньори. Смятам, че сме си свършили работата", разясни Кралев.

Министърът разкри, че освен САЩ, в битката се е намесил и Иран.

"До момента поляците са направили най-сериозно Световно първенство. Полша са много сериозен конкурент, съвместно с Германия. Сериозна конкуренция беше", завърши Красен Кралев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички