Константинов: "Вълшебното хапче" за нас ще е победа над Русия


Константинов: "Вълшебното хапче" за нас ще е победа над Русия

6114 0

"Трябва ни нещо по-голямо - добър мач срещу Русия или Германия. Това е вълшебното хапче за нашия национален отбор", заяви селекционерът на волейболистите на България Пламен Константинов след победата с 3:0 над Китай.

"Най-хубавото нещо от днешната среща са трите точки и чистата победа над Китай. Беше много важно да вземем три точки днес. От друга страна, играхме много колебливо срещу един... приличен отбор, който не е на нашето ниво. Това, че нямаме право на грешка ни повлия. Психологически бяхме в трудна ситуация и това си пролича както в първия, така и във втория гейм. Липсва ни самочувствие. То ще дойде с победи и хубава игра над някой по-класен съперник. Можем да направим голям скок нагоре или надолу на това световно първенство. Имаме голям потенциал, който се вижда на тренировките ни. Имаме сили за нещо доста прилично. Ако не виждаш потенциал, това е най-лошо. Аз вярвам в тези момчета и този отбор. Сега трябва да ги накараме да повярват, че те могат да се борят с най-добрите отбори", заяви треньорът в ефира на Диема.

"На кръстопът сме все още. Доволен съм от всички момчета, които играха. Имаме проблеми. Теди Тодоров е с вирусна настинка, но хубавото е, че можем да си позволим да правим промени.

Губейки първият гейм, мачът можеше да тръгне по различен начин. Със средните и по-слаби отбори не бива да се стига до 23:23 или 22:22. Тогава силите са изравнени, без значение кой тим е срещу теб. Трябва да се спазват тактическите указания. Когато това не става, трябва да повишим тона, за да събудим играчите", завърши Пламен Константинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички