Кмет и министър носят късмет на волейболистите ни в Световната лига


Кмет и министър носят късмет на волейболистите ни в Световната лига
Снимка: http://worldleague.2015.fivb.com/

1181 0

Кметът на Варна Иван Портних и министърът на спорта Красен Кралев бяха сред зрителите в препълнената зала във Варна, аплодирала победата на волейболните ни национали с 3:0 (23, 16, 24) срещу Куба. Над 5000 души се събраха в ремонтирания Дворец на културата и спорта за мача от група "С" на Световната лига по волейбол.

Завръщане в тима след презокеанското турне направи Владо Николов, който отново поведе националите с капитанската лента. От състава, пътувал за тези мачове отсъстваше единствено разпределителят Георги Манчев.

Пламен Константинов започна с Андрей Жеков, Николай Пенчев, Тодор Скримов, Владимир Николов, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов, Теодор Салпаров. В мача влязоха още Мирослав Градинаров и Станислав Петков.

Първата част започна равностойно, като играта точка за точка бе до 19:19. Удачна смяна на Пламен Константинов повлия на хода, като на полето се появи Мирослав Градинаров. След неговия начален удар нашите дръпнаха в резултата, а директна точка от сервис увеличи преднината на България. Това бе повратния момент в гейма и българите надделяха, като спечелиха гейма.

Във втората част националите превъзхождаха съперника, като натрупаха солидна разлика и оставиха кубинците едва на 16 точки за да поведат с 2:0 гейма.

Най-оспорвана бе третата част, в която настъпи известен спад в редиците ни, като кубинците се възползваха от момента, за да поведат с 8:4. Волейболистите ни обаче се надигнаха отново за да стопят пасива си и да изравнят при 14:14. След равностойна игра съперниците поведоха с 22:20 , но нашите отново не се предадоха. Грешка от сервис на кубинците даде точка в актива ни, а на крайната линия отново се появи Мирослав Градинаров, който с бонбен сервис отбеляза ас и изравни резултата 22:22.

Впоследствие отново се достигна до равенство 24:24, като във важния момен пайп на Владимир Николов донесе предимство на нашите, а нервите на съперника не издържаха и атаката на кубинците излезе в аут, което донесе последна точка за България и победа с 3:0 гейма.

Реализатор за победата на България стана Владимир Николов с 13 точки. Тодор Скримов добави 12 точки за успеха. Теодор Тодоров завърши с 11 точки, от които 5 точки от блокада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички