Какво показва статистиката от съперничеството между България и САЩ


Какво показва статистиката от съперничеството между България и САЩ
Снимка: FIVB

2630 0

Днес националният отбор на България по волейбол се изправя срещу САЩ във втория си мач от група "G" на Световното първенство по волейбол. Срещата ще се играе в столичната зала "Арена Армеец", а играчите на Пламен Константинов се нуждаят от победа, за да запазят шансовете си за класиране във финалната шестица в Италия.

В днешния ден "лъвовете" се изправят срещу тима на САЩ. Американците все още не познават вкуса на загубата по време на турнира, като спечелиха тежката група "C", където бяха още тимовете на Русия и Сърбия. В София пък играчите на Джон Спероу спечелиха първия си мач от група "G" срещу Канада.

В последните 6 години двете селекции са се изправяли едни срещу други девет пъти. Първите 8 срещи са за турнира Световна лига, като "лъвовете" имат едва един успех - през 2014 година като гости с 2:3. През това лято играчите на Пламен Константинов загубиха у дома от САЩ с 1:3 гейма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички