Измъчихме се с Чехия за втора победа на Евроволей 2015


 Измъчихме се с Чехия за втора победа на Евроволей 2015
Снимка: БГНЕС

1195 0

България победи с 3:2 (-19, 20, 15, -16, 9) Чехия във втория си мач от Евроволей 2015. Утре на нашите им предстои решаваща битка с Холандия за първото място в група "А". То ще позволи на отборът, който го извоюва да се класира директно за 1/4-финалите. По-рано днес немците, които сразихме с 3:0 в първия ден от надпреварата, "пуснаха" на Холандия (2:3), за да ни срещнат евентуално на четвъртфинал. При всички случай последните мачове в групата ще са кървави.

В първия гейм се случи именно това, от което селекционера Пламен Константинов се притесняваше най-много - да подценим чехите, които имаха аванс от 8:7 при първото техническо прекъсване. Съперникът ни не само удържа преднината си но и я увеличи до 17:9. Гибона извади от игра Тодор Алексиев и Николай Пенчев, който издъхваха, и на тяхно място пусна Мирослав Градинаров и Владислав Иванов.

Втората част започна точка за точка, но след първото техническо прекъсване, което дойде при предимство на чехите - 8:6, съперникът ни отново дръпна благодарение на силния си сервис. Стигна се до 12:7 в полза на чехите. Пламен Константинов взе прекъсване и стопихме разликата до само 2 точки. При същият аванс двата отбора се оттеглиха на техническо прекъсване.

Последва силна серия на българите и след като първо изравнихме резултата 16:16, поведохме с 19:17. До края на гейма класата си каза думата и нашите го затвориха на 20.

Третата част започна с "видео чек", в полза на съперника. И след два наши аута чехите дръпнаха с 3:0. Грешка в нашето посрещане не само доведе до 0:4, но и до прекъсване от страна на селкицонера Пламен Константинов. Гибона пусна в игра Андрей Жеков. И това не помогна, за да се стигне до 8:3 за съперника на първото техническо прекъсване.

Мачът продължи при смразяващо превъзходство на Чехия. А на всичко отгоре нашите бъркаха поголовно сервиса, което държеше съперника на 9 точки пред нашите - 16:7 при втората пауза. Късметът на чехите продължи да се усмихва и при 20:12 Пламен Константинов все пак взе прекъсване. Въпреки това не успяхме да спрем серията гостите, които взеха гейма на унизителното 16.

Четвъртата част пак я започнахме с грешка. Градинаров започна на диагонала вместо Учиков. Владо Николов продължи да стои на пейката. Мачът обаче за наша радост се движеше точка за точка. Чехите ни дръпнаха с 8:6 при първото техническо прекъсване. Последва събуждане в българските редици, което доведе до обрат и 16:11.

Вдъхновената игра на българите продължи, блокадата ни заработи и се стигна до 19:12. Размятната на точки до края на гейма беше в наша полза - 25:19.

Тайбрекът започна с успешна наша атака през центъра на Йосифов. Градинаров добави още една точка за 2:0. Наказателната на акция продължи с 3:1. При 5:2 в полза на България, гостите взимат почивка. Нашите продължиха да са безапелационни и набързо взеха аванс от 8:3 при смяната на полетата.

Добро посрещане и отлична атака на Градинаров ни донесоха още една тока аванс. Виктор Йосифов заби през центъра за 11:5, а блокадата ни осигури още една точка преднина и в крайна сметка спечелихме мача с 15:9.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички