Готвят смяната на Пламен Константинов в националния?


Готвят смяната на Пламен Константинов в националния?
Снимка: БГНЕС

1408 0

Националният селекционер по волейбол Пламен Константинов е заложен на дузпата, твърди вестник "Меридиан Мач". Членове на Управителния съвет коментирали усилено, че експериментът с Гибона трябва да приключи.

Много е вероятно Константинов да бъде обсъждан на Общото събрание на БФВ в Казанлък на 15 юни. Там се очаква отстраняването на две от движещите фигури в управлението на този спорт у нас - Петър Кънев и Иван Тодоров-Сенатора. Наред с рокадите на управленско ниво обаче може да си дискутира и начинът на работа на Константинов.

"Експериментът, наречен „Пламен", трябва да приключи", заяви пред изданието член на Управителния съвет, пожелал анонимност.

Хора от УС били на мнение, че бившият капитан на националния отбор се занимавал непрекъснато с дейности, за които не е назначен. Преди европейското първенство миналата есен в София, на което станахме четвърти, като изпуснахме уникален шанс за титлата пред домашна публика, Пламен проведе 21-дневен лагер на Белмекен. За цялото време той бил на високопланинската база не повече от 5 нощи.

Също така срещу Пламен има брожение и в самия национален отбор. Много от момчетата роптаели, че Константинов все по-често оставя тренировките в ръцете на помощника си Сандро Пироли.

Основната цел на много от волейболистите била да си намерят отбори. Случаят с Николай Пенчев е показателен. Както е известно, Константинов успя да върне в тима посрещача, който бе отказал да играе за България, след като подписа с нов отбор в Полша - СКРА Белхатов. Съществуват подозрения обаче, че и други ще направят същото като Николай.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички