Гибона говори за националите, Казийски и атаката срещу волейбола


Гибона говори за националите, Казийски и атаката срещу волейбола
Снимка: БГНЕС

1484 0

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов е категоричен, че целта на Евроволей 2015 е влизане в топ 4, независимо че в отбора засега няма да се връща Матей Казийски. 

Поставили сме си цел - влизане в четворката. Искаме да я гоним докрай. Що се отнася до Казийски - ако има нещо да каже Матей, нека го каже. Засега той няма желание да се връща в националния отбор", категоричен е Гибона, който говори пред камерата на БНТ. 

Според него отборът има нужда от играчи, които се намират в най-добра спортна форма. Това е и причината той да тренира с 18 волейболисти.  

"Владо Николов, Николай Учиков и Боян Йорданов - това е изборът, който имаме при диагоналите. Всичко друго са някакви констатации без реални решения на проблемната ситуация. Виждате, че в крайна сметка и Боян, и Цецо Соколов в един период получиха много лоши травми. Това може би е една от най-сложните травми във волейбола. Така, че практически ние нямаме избор. Трябва да заложим на това, което е най-добро в момента.

Константинов е категоричен, че неговата работа като треньор е много по-различна от неговите предшественици.

"Тръгнах по различен път от всички треньори, които са работили с националния отбор. Опитвам се да давам възможност да играят всички, да не се чувства никой незаменим и реално да може да помогне абсолютно всеки състезал. От друга страна обаче това ми създава проблеми вътре в отбора, защото много често всички ми се сърдят. Засягат се прекалено много. Това води до определено негативно отношение. Вместо да се гледаме като конкуренти вътре в отбора, нека се обърнем от другата страна на мрежата и да гледаме на конкурентите отсреща",

Селекционерът застана и в защита на Българска федерация по волейбол, която се оказва, че е била обявена за нелегитимна през ноември миналата година. 

"Въпросът дали е легитимна федерацията през последните три години е съвсем друг. Въпросът е откъде излиза информацията. Като прочетеш преди десетина дни, когато излезе, ще си кажеш, че току-що е излезнало решението на Апелативния съд, че федерацията е нелегитимна. А това решение е от месец ноември 2014-а, защо сега се пуска? Второ - няма окончателно решение, има заседание на ВКС на 1 декември. Това не се уточнява в медийните информации, които се пускат. И основното нещо е за какво е жалбата? Знае ли се за какво е жалбата и претенциите това Общо събрание или УС да е нелегитимен? Защото събранието се е провело на Златни пясъци, а не в София. Аз ви казвам, че ако се беше провело в София, всички проблеми на българския волейбол щяха да са решени, но тъй като се е провело в Златни пясъци - това е основният проблем на българския волейбол, и трябва да се занимаваме в следващите 6 месеца конкретно с този казус. И с това казвам "Аман от отхвърлени любовници". Публикации и информации на хора, които до онзи ден висяха във федерацията с усмивка в леко приведена стойка, в момента, в който не са долюбвани, минават в някой друг лагер, който точно преди Европейското трябва да създава някакви смутове. Аман от българи! Дайте да направим всичко възможно да няма резултат, за да не си го закачи някой на ревера", категоричен е Константинов. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички