Добро решение да се раздели националния отбор по волейбол на две


Добро решение да се раздели националния отбор по волейбол на две
Снимка: БГНЕС

802 0

Ефектът от разделянето на волейболистите през това лято на два национални отбора има положителен ефект. Това е мнението на националния селекционер Пламен Константинов, който коментира представянето ни в Световната лига и Европейската лига на пресконференция днес.

ЗАЩО САМО ЗАГУБИ РЕДЯХМЕ В СВЕТОВНАТА ЛИГА?

"Като резултати, изминалият сезон мога да го разделя на две части. Първата половина на сезона беше по-добра. Първите седем мача бяха спечелени от нас. После направихме поредица от осем загуби. Накрая спечелихме най-важния, последен двубой с Австралия и запазихме мястото си в елита на Световната лига. Това бе целта и ние я изпълнихме. През това време играха някои състезатели, които не са получавали игрово време преди и млади момчета, с перспектива да получат повече минути. Състезатели, които да ги видим в реални условия“, сподели Константинов.

ЗАПАЗИХМЕ МЯСТО В СВЕТОВНАТА ЛИГА С ПОБЕДА В КРАЯ

„Разделихме 30-те повикани състезатели на два състава, за да играят повече млади волейболисти. С помощта на министър Кралев и на БФВ, имахме възможност да дадем поле за изява на повече състезатели. Някои успяха да си реализират шансовете, други – не. Въпросът бе да преценим на кои, от цялата група, от 30 души ще можем да разчитаме в бъдеще. Сигурен съм, че в тази група са момчетата, които ще играят в националния отбор на България в следващите 12 години. Нямаме други. Една от целите беше тези момчета да бъдат забелязани от чужди мениджъри", допълни той

"В състава за Европейската лига бяха повече момчета от българското първенство. Вместо да лежат по цял ден и да мързелуват те получиха възможност за тренировки и изява на международна сцена. Но като загубиш 4-5 мача, това означава, че нивото не ни стига. За това трябва да се намери доразвитие в подходящи първенства. Това е другият плюс от сезона, независимо от резултатите. Че се намериха добри клубни отбори в чужбина за някои млади състезатели", каза още треньорът на националите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички