ЦСКА и Добруджа 07 на 1/2-финал в Суперлигата


ЦСКА и Добруджа 07 на 1/2-финал в Суперлигата
Снимка: CSKA.bg

1218 0

Волейболният тим на ЦСКА без особени проблеми взе и вторият мач от четвъртфиналната серия срещу Тетевен и така си осигури участие в полуфиналите на Суперлигата.

Момчетата на Александър Попов победиха категорично с 3:0 (25:19, 25:19, 25:14) пред над 400 зрители в зала "Георги Бенковски", като сблъсъкът продължи малко повече от час. Срещата стартира равностойно, но в крайна сметка рутината и класата на ЦСКА си каза думата и първият гейм бе затворен на 19. Във втория гейм армейците от самото начало натрупаха аванс и го запазиха до края, а третата част бе чиста формалност и бе затворена бързо на 14 точки след дълга серия.

ЦСКА ще срещне Нефтохимик 2010 по пътя към златото в Суперлигата. Сега възпитаниците на Александър Попов ще трябва да вземат своя шампионски изпит. Нефтохимик 2010 е най-сериозният противник на червените и основен кандидат за титлата. Бургаският тим завърши на едва четвърто място в края на редовния сезон, но със своята силна селекция, в която личат имената на Валентин Братоев, Красимир Гайдарски и бразилците Лукас Ален Силва и Марио Серджо Джуниор, е основен претендент за златото.

Полуфиналните серии се играя до 3 победи от 5 срещи. Първите две срещи от плейофа ще са в София на 28 и 29 март. За съжаление все още има неяснота около залата, в която ще се играят мачовете. МВР не иска да допусне сблъсъците с Нефтохимик 2010 да се провеждат в зала "Васил Симов" поради съображения за сигурност, а арена "Армеец" и зала "Универсиада" са заети заради парламентарните избори. Очаква се финално становище на НВЛ и МВР в следващите дни.

В другата среща днес шампионите от Добруджа 07 не оставиха шанс на Левски в столичната зала "Универсиада" и се наложиха с 3:0 (25:19, 25:20, 25:22) и след успех и в първата среща, те продължават към 1/2-финалите на Суперлигата, където ще срещнат тима на Монтана.

В срещата се забеляза отсъствието на Спас Байрев за "сините", като в медиите се спекулира усилено за положителна допинг проба на звездата на столичния тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички