България завърши с трудна победа над Южна Корея в турнира Лига на нациите


България завърши с трудна победа над Южна Корея в турнира Лига на нациите
Снимка: http://www.volleyball.world/en/men/resultsandranking/round1

875 0

Националният отбор на България по волейбол завърши участието си в Лига на нациите с победа с 3:2 (19:25, 25:22, 25:18, 19:25, 15:12) срещу Южна Корея. С актив от шест победи и девет загуби "лъвовете" завършват на 11-а позиция от 16 отбора и ще играе в турнира и през следващата година.

Сега за играчите на Пламен Константинов предстои кратка почивка, след което тимът ще започне подготовката си за Световното първенство в България и Италия.

В тази среща България показа две лица, след като в по-голямата част от срещата игра на далеч по-високо ниво от съперника, но допускаше грешки в края, които им костваха победата.

Посрещачите на България Валентин Братоев и Розалин Пенчев изиграха много силен мач, като волейболистът на Нефтохимик 2010 (Бургас) завърши с 20 точки, а по-малкият от братята Пенчеви добави още 21.

В първия гейм си пролича добрата игра в защита, с която азиатските тимове са известни, като към това се прибавят и голям брой лични грешки от българските волейболисти и в крайна сметка Южна Корея взе първата част след

Във втората част грешките в полето на България видимо намаляха и това доведе до равностойно начало в Техеран. В средата на първия гейм за първи път България поведе по-убедително в резултата, като при втората техническа пауза авансът им беше три точки - 16:13. Краят на гейма дойде при 25:22 след успешна атака на Розалин Пенчев.

Третата част мина изцяло под диктовката на България, като играчите на Пламен Константинов прегазиха съперника си след 25:18. Последва обаче нов колеблив гейм за "лъвовете", който позволи на тима Южна Корея да върне самочувствието си и да изравни резултата при 22:25.

В тайбрека корейците започнаха с аванс от 0:2, но последва и българският отговор, който се изрази в шест поредни точки и 6:2 за България. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички