България записа драматична победа във втората фаза на Световното


България записа драматична победа във втората фаза на Световното
Снимка: Getty Images/Guliver

1755 0

Женският национален отбор по волейбол записа трета победа на Световното първенство в Япония. Момичетата на Иван Петков записаха много драматична победа с 3:2 гейма над отбора на Тайланд. "Лъвиците" победиха след 25:18, 22:25, 18:25, 25:22, 19:17.

Това бе първа победа за България във втората фаза, а в петък момичетата ще имат шанс за още една, тъй като излизат срещу последния в групата отбор на Азербайджан. В общото класиране волейболистките ни са седми с актив от 8 точки след 3 победи и 5 загуби.

Българките изоставаха с 1:2 гейма и 1:5 в четвъртата част, но националките ни успяха да се върнат в мача. В тайбрека драмата бе пълна- стигна се до равенство 14:14 и двата съперника имаха възможност да затворят гейма. По-голяма устойчивост обаче показа българският тим, като се поздрави с крайния успех с 19:17. Дори имаше мачбол, който обаче бе отразен след блок аут на Мария Каракашева. В крайна сметка пък при четвъртия мачбол за нашите момичета блокадата донесе големия успех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички