България се понесе на крилете на Тодор Скримов в Берлин (ВИДЕО)


България се понесе на крилете на Тодор Скримов в Берлин (ВИДЕО)

2767 0

Българският национален отбор по волейбол започна с победа участието си на олимпийския квалификационен турнир в Берлин, Германия. Това стана днес, след като възпитаниците на Пламен Константинов спечелиха с 3:1 (29:27, 25:15, 23:25, 25:22) срещу Финландия.

Първият гейм беше изключително драматичен, но при 27:27 Николай Николов се отчете с два страхотни сервиса, при втория от които Градинаров направи великолепен единичен блок за 29:27 - 1:0 за България. Последва светкавичен гейм за родните национали, които смачкаха своя съперник с 25:15, но за съжаление подцениха съперника и допуснаха изоставане от 5 точки в заключителната част на 3-ия гейм. Това доведе до поражение с 23:25 и напълно излишен 4-и сет.

В него Тодор Скримов и компания поведоха рано и успяха да задържат аванса си, въпреки че финландците на два пъти се доближиха в резултата и дори стигнаха до равенство при 17:17 - 25:22.

Най-полезен за успеха на "лъвовете" беше пропусналият Евро 2015 Тодор Скирмов. Той реализира 26 точки и се отчете с 4 аса, с което липсата на Тодор Алексиев не се усети поне в този двубой.

Първият сет се разви изключително динамично, след като възпитаниците на Туомас Самелвуо успяха да дръпнат рано-рано с 2 точки аванс при 3:1, а до първата техническа пауза водеха с 8:5.

Разликата се запази и в следващите минути, като няколко добри прояви на Тодор Скримов запазиха пасива на "лъвовете" на 3 точки (13:16), а след втората техническа пауза почна и обрата в полза на българите.

Резултатът беше изравнен при 16:16 с добри атаки от зона 4 на възпитаниците на Пламен Константинов. Оттам двубоят почна да се играе точка за точка, като при 23:24 Финландия пропусна шанс да затвори гейма в своя полза. Равенството се запази до 27:27, когато Николай Николов реализира ас и даде точка за гейма в полза на България. Нов отличен негов сервис помогна на Миро Градинаров да направи блокада за 29:27 - 1:0 за България.

Втората част също почна равностойно, като двата състава вървяха ръка за ръка в резултата. Този развой се задържа едва до 6:6, когато сервисът на родните национали заработи на своя максимум. Първата техническа пауза дойде при 8:6 след блокада на Градинаров и атака на Владо Николов. Последваха силни изяви на сервис от страна на Ники Николов, а с три точки на Владо Николов България поведе с 16:10 при втората техническа пауза. До края на гейма "сломи"-тата се предадоха и "лъвовете" спечелиха с категоричното 25:15.

В третия гейм отчаяните финландци излязоха пределно мотивирани и от самото начало взеха превес - 4:1. България успя да намали пасива си до 7:8 при първата техническа пауза, но при втората Финалдния имаше ценен аванс от 13:16.

България изостана с 5 точки при 13:18, но по подобие на първия гейм заигра на пълни обороти в следващите минути и стигна няколко пъти до равенството. При 24:23 Николай Учиков имаше шанс да изравни, но беше хванат на единична блокада, а с това и частта приключи с негативен развой за "лъвовете" - 23:25 и 2:1.

Четвъртият гейм започна ударно за България с ас на Скримов и аванс от 4:0. Първата техническа пауза дойде при 8:5, а при 10:11 Финландия вече бе напред в резултата. Фантастична блокада на Николов в центъра изравни резултата. Чудесно изпълнение след това на сервис на централния ни блокировач направи 12:11, а втората техническа пауза дойде при 16:12. 

"Гостите" отново изравниха при 17:17, но сънародниците ни съумяха да дръпнат с две точки, което доведе до почивка за Финландия - 19:17. Това донесе нужната доза спокойствие на "лъвовете", които безпроблемно затвориха частта с 25:22, а с това почнаха и с победа участието си на турнира в Берлин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички