България с чудовищни съперници при завръщането в елита


България с чудовищни съперници при завръщането в елита

1270 0

Новият формат на комерсиалния турнир ще бъде като този в Световното Гран При при жените

Световната лига през новия сезон ще бъде по подобие на Световното Гран При при жените, това бе официално потвърдено след среща на Борда на директорите в най-комерсиалното волейболно състезание при мъжете в Женева, Швейцария. На заседанието присъстваха и президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров и вицепрезидентът Иван Тодоров, пише bgvolleyball.com.

След като през последния сезон броят на участниците в Световната лига бе увеличен от 28 на 32, форматът на турнира бе значително променен. През олимпийската 2016 г. ще има две дивизии с по 12 отбора и една с осем. Състезанието ще се проведе от 17 юни до 17 юли.

С увеличаването на бройката на елитната дивизия на 12 в нея попада и отборът на България, както и финалистите във втора група през тази година Белгия и Аржентина. Мястото си в елита запазва и Русия, който по старите правила трябваше да изпадне във втора група.

Груповата фаза през новия сезон ще се проведе в рамките на три седмици с четиристранни турнири както е схемата в Световното Гран При при жените.

След края на мачовете в групите А, В, С, D, E, F, G, H и I първите пет отбора от общото, генерално класиране + домакина на финалите ще играят финален турнир за определяне на шампиона.

Подобна е схемата и във втора и трета дивизия.

Така вече е ясно мъжкият национален отбор на България в кои турнири ще играе. През първата седмица българските национали ще бъдат в Русия за турнир от група С заедни с домакините, Сърбия и Полша. Седмица по-късно България ще бъде на турнир в Сърбия, Бразилия и Иран в група F и ще завърши с турнир в САЩ от група Н с американците, Австралия и Русия.

Форматът на финалите в елитната дивизия се запазва, като ще има две групи по три отбора, полуфинали и финали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички