България "пусна" Аржентина да стигне до финалите във Варна


България "пусна" Аржентина да стигне до финалите във Варна

990 0

Българският национален отбор по волейбол загуби последната си среща от груповата фаза на втора дивизия на Световната лига. Пред почти пълна зала "Конгерсна" възпитаниците на Пламен Константинов загубиха с 1:3 (19:25. 26:24, 17:25, 18:25) от Аржентина.

Именно заради победата си във Варна "гаучосите" се класираха за финалния турнир на втора дивизия, където Де Чеко и компания ще се изправят срещу фаворита Франция. Загубата на "лъвовете" пък означава, че Канада няма да играе финали и ще остане и през следващия сезон под елитната дивизия.

И в този мач "лъвовете" дадоха жертви, като по-тежко е положението на Теодор Тодоров, който бе ударен неволно с лакът в лицето от Любомир Агонцев и бе откаран с линейка в болница. Николай Пенчев пък напусна игрището с болки в коляното, а Андрей Жеков бе заменен, след като получи травма в бедрото.

Вчера тежка контузия получи Тодор Скримов, който ще изпусне финалите на втора дивизия в Световна лига, докато състоянието на Тодоров още не е напълно ясно.

България се противопостави адекватно единствено във втория сет, в който момчетата на Пламен Константинов обърнаха "гаучосите" и трудно се добраха до 26:24, благодарение на неостаряващия Владо Николов.

В останалите геймове обаче Аржентина буквално попиля българите, като ги спечели с обща разлика 21 точки, като нито един от геймовете не беше достатъчно оспорван, за да направи мача драматичен.

На предстоящия финален турнир във Варна България ще играе с Белгия, а Франция ще срещне Аржентина, който с победата днес вече има седем победи и зае втората позиция.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички