Бразилия сбъдна всичките си мечти в Рио 2016 пред очите на Неймар!


Бразилия сбъдна всичките си мечти в Рио 2016 пред очите на Неймар!
Снимка: Guliver/Getty Images

998 0

Бразилия сбъдна всичките си мечти, свързани с колективните спортове на Олимийските игри в Рио де Жанейро. След като суперзвездата Неймар донесе титлата във футболния турнир с точния си удар от бялата точка във финала срещу Германия, сега пред очите му в зала "Мараканазиньо" волейболният състав на "селесао" срази Италия с 3:0 в класическия финал за златните медали.

НЕЙМАР СЕ РАЗПЛАКА, СЛЕД КАТО ДОНЕСЕ ТИТЛАТА НА БРАЗИЛИЯ В РИО

Хегемоните в спорта от последния четвърт век се изправиха един срещу друг на олимпийския финал за втори път в историята след Атина 2004 и отново победители излязоха бразилците.

"Скуадра адзура" трябваше да претърпи трето разочарование в третото си участие на финал на Олимпиада, след като в Атланта преди 20 години отстъпи на Холандия, а в Гърция бе победена с 3:1 от "селесао".

Резултатът 3:0 във финала подвежда, защото играта бе много по-равностойна, отколото подсказва чистия успех на бразилците, водени от легендата в треньорството Бернардо Резенде.

25:22, 28:26 и 26:24 бе крайният резултат в полза на "селесао", който се оказа далеч по-ефективен и безгрешен в решителните моменти в края на всяка от частите. Италианците направиха доста повече непредизвикани грешки и особено в критичните моменти подариха точки на съперника, което наклони везните в полза на домакините.

Усилията на Иван Зайцев и Османи Хуанторена този път не стигната за победа на Италия - двамата завършиха съответно със 17 и 14 точки за "адзурите". Топ реализатор в мача стана Уолъс де Соуза с 20 пункта за новите олимпийски шампиони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички